Tip van de week: Koorddansen

Het boek Koorddansen gaat over familiegeheimen, verliefdheid, en genderrollen. De schrijfster, Wendy Stroobant, schrijft graag boeken met een vleugje geschiedenis. Dit mysterieuze boek is dan ook de laatste tip van de week ter ere van de Maand van de Geschiedenis.  Niet alleen door de familiegeheimen die een rol spelen in het verhaal, maar ook de vragen over genderrollen die centraal staan.

Joren werkt als tuinman bij de Woestenborgs, een wat vreemde familie met een strenge oma, een oom die dieren opzet en de tweeling Edith en Edward. Het gaat er gek aan toe in het huis. Waarom heeft tante Anna haar eigen kamer terwijl ze lang geleden al overleden is? En de tweeling, Edith en Edward, zijn eigenlijk nooit samen. Edith mag zelden het huis verlaten of naar school van haar oma. En wat spookt oom Fred voor griezeligs uit in het atelier?

Ondanks alle mysteriën valt hij voor de charmes van Edith en leert hij de stuntelige Edward kennen, die door zijn familie wordt aangespoord om zich wat stoerder te gedragen. Hij moet “mannelijker” zijn. Maar is Edward wel een échte jongen?

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week