Tip van de Week: Nete

Nete is een historische jeugdroman met een magische twist. Het verhaal speelt zich af in 1473 in het Hertogdom Brabant en is geschreven door Lyne Uytterhoeven.  Dit boek vol geheimen en magie is deze Tip van de Week ter ere van de Maand van de Geschiedenis. Hou je van historische boeken? Neem voor meer tips dan ook even een kijkje in het artikel over de maand van de geschiedenis.

Nete is 13 jaar als haar vader overlijdt. Ze gaat op zoek naar haar zus. Haar zoektocht voert haar langs allerlei steden van het hertogdom Brabant, waarbij ze een bonte bende aan vrienden en vijanden tegen het lijf loopt. Er blijkt meer aan de hand te zijn dan Nete eerst dacht: de mysterieuze Zwarte Raaf maakt jacht op haar en de waarheid van haar moeders dood blijkt wel erg gruwelijk…

Opgejaagd door de Zwarte Raaf, raakt ze verstrikt in een web van magie en geheimen. Tot ze hulp krijgt uit onverwachte hoek en ontdekt dat vriendschap meer waard kan zijn dan een bloedband.

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week