Tip van de Week: Verdwenen woorden

Verdwenen Woorden gaat over een spannende zoektocht in de straten van Parijs van nu én van het verleden. De schrijfster, Monique de Heide, is sinds ze er gestudeerd heeft dol op de stad van de liefde. Elk jaar bezoekt ze het wel en vertelt ze aan haar kinderen vele van de spannende historische verhalen die de stad rijk is. Geïnspireerd door deze bezoeken schreef ze Verdwenen woorden, deze tip van de week ter ere van de Maand van de Geschiedenis.

De zestienjarige Joost gaat een week bij zijn vader in Parijs logeren. Maar als hij uit de trein stapt, is zijn vader nergens te bekennen. Joost vindt alleen zijn vaders aktetas terug in de stationshal van het Gare du Nord. In die aktetas vindt hij kopieën van een verloren gewaande drukproef van de beroemdste encyclopedie ooit. Dit blijkt een gevaarlijke vondst, want er zitten wel meer mensen achter het manuscript aan. En waar is zijn vader?

De zoektocht voert Joost langs bekende en onbekende Parijse locaties, met als hints mysterieuze e-mails die uit de achttiende eeuw afkomstig lijken te zijn. De kleindochter van de stokoude buurman en andere vrienden van zijn vader helpen hem, maar wie kan hij vertrouwen? Zelfs zijn eigen vader gedroeg zich de laatste tijd vreemd…

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week