Tip van de week: Het geheim van de goudenregen

Wist je dat Barack Obama, de vorige president van Amerika, voorouders heeft die uit Nederland komen? Over de stammoeder van Barack Obama, Elizabeth Blossom, schreef Chris Houtman na veel onderzoek te doen deze tip van de week: Het geheim van de goudenregen. Dit boek geeft een bijzonder beeld van de 17de eeuw en het wonderbaarlijke leven van Elizabeth, de stammoeder van Barack Obama.

Het is de droom van Elizabeths vader om een nieuw bestaan op te bouwen in de Nieuwe Wereld. Elizabeth heeft dan ook geen andere keuze: ze moet mee naar Amerika. Eigenlijk wil ze dit helemaal niet. Ze voelt zich thuis in de republiek der Verenigde Nederlanden, waar mensen uit allerlei windstreken hun toevlucht hebben genomen. Ze houdt van de mix van verschillende geloven, culturen en talen.

In Amerika is dit wel anders. Elizabeth en haar ouders zijn hier wel vrij om hun christelijke geloof te volgen, maar voor Elizabeth voelt het juist verstikkend. Er is weinig ruimte voor andersdenkende in de Nieuwe Wereld. Toch probeert ze haar eigen weg te gaan.

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week