Tip van de Week: LUX

LUX is de debuutroman van Jesse Stael. Jesse groeide op in een piepklein Italiaans dorpje en de zomers uit zijn jeugd inspireerden hem tot het schrijven van dit hartverwarmende en ontroerende verhaal.

Op een hete zomeravond ziet de 12-jarige Ben Sickafoose een geheimzinnig licht uit de hemel vallen. Samen met zijn beste vriendin Lindsay gaat hij op onderzoek uit. In een grot diep in het bos ontdekken ze een bijzonder en lichtgevend wezentje, dat beschikt over speciale krachten.

Ben en Lindsay doen er alles aan om het wezentje voor de buitenwereld verborgen te houden. Maar zij zijn niet de enigen die van het wezen af weten, en al snel zet Nick, de leider van de gevreesde Hatfield-bende, een klopjacht in.

Om het allemaal nog erger te maken gaat Lindsay zich steeds vreemder gedragen. Ze wordt stiller, en heeft mysterieuze krassen op haar lijf. Kan Ben een manier vinden om zijn beste vriendin te helpen? En lukt het hem om het wezentje uit de klauwen van Nick te houden?

Wil je nog meer boeken lezen? Klik hier voor meer boekentips.

Deel deze pagina:

Tips van de week