Zomerlezen: De heksen van Vernalia

Zomerlezen doe je met de Jonge Jury! De heksen van Vernalia is een boek vol fantasie en magie van schrijvers Johan Vandevelde en Martin Muster.

Het twaalfjarige weesmeisje Lissanda heeft magische krachten en die blijken veel sterker dan ze ooit had gedacht. Samen met Valdemar, de jongen met wie ze uit het weeshuis is ontsnapt, probeert ze haar geboorteland Armorië te ontvluchten.

In het gezelschap van de mysterieuze memolynx, een uiterst zeldzaam magisch diertje dat gedachten kan lezen en mensen en dieren kan manipuleren, gaan ze op zoek naar Valdemars vermiste vader. Hun tocht leidt hen naar de ruïnes van de stad van de Para Enterith, een mythisch volk van wijzen, waar het geheim zou liggen om een einde te maken aan de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Een geheim dat alleen ontcijferd kan worden met de hulp van een memolynx.

Maar de Armorische kapitein Braga en zijn soldaten stellen alles in het werk om te verhinderen dat Lissanda en haar reisgenoten levend hun doel bereiken…

Wil je nog meer zomerlezen? Klik hier voor meer boekentips!

Deel deze pagina:

Tips van de week