Zomerlezen: Grondvuur

Grondvuur is een realistisch verhaal van Mirjam Gielen en wordt vanuit drie perspectieven verteld. 

Als Julia een doos met oude brieven van haar oma vindt, begint ze uit nieuwsgierigheid te lezen. Haar oma schreef de brieven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog aan haar overleden zus Corrie. Ze schrijft over de nasleep van het bombardement op Nijmegen, maar ook over haar ouders en de jongen die ze later op haar werk leert kennen.

Julia ontdekt een oud familiegeheim en gaat vastbesloten op onderzoek uit. Maar haar oma houdt haar mond stijf dicht en ook bij haar moeder komt ze niet veel verder. Wat doe je als het verleden zo nadrukkelijk aanwezig is, maar niemand erover praat?

Grondvuur wordt verteld vanuit het perspectief van Julia in het nu, haar moeder Eva in de jaren ’80 en via de brieven van haar oma Ans aan Corrie.

Meer zomerlezen? Klik hier voor meer boekentips!

Deel deze pagina:

Tips van de week