Tip van de week: Tot later

Bijzonder aan deze Tip van de Week is dat we eerst het verhaal Hart van goud lezen, dat al in 2011 werd uitgegeven. In dit boek verongelukt de 13-jarige Jonas op terugweg van vakantie. Hij bevindt zich in het ‘hier-ergens-tussenin’ en blikt optimistisch en vol humor terug op zijn leven. Jonas vertelt over zijn ervaringen met familie en vrienden van zijn geboorte tot na de uitvaart. Dood zijn is best oké en de mensen die hij achterliet, zullen het verder wel zonder hem redden.

In het nieuwe deel van het boek Tot later wordt er een sprong in de tijd gemaakt naar acht jaar later. Jonas’ familie is verdergegaan en zijn vrienden zijn inmiddels jonge volwassenen. Maar ook Jonas is niet stil blijven staan: hij heeft zijn plek gevonden ‘aan de andere kant’ waar tijd niet bestaat. Hij wil de lezer duidelijk maken dat het niet nodig is om bang te zijn voor de dood en heeft vrede met het feit dat hij heel wat dingen niet zal ervaren.

Tot later is een ontroerend relaas en geeft hoop aan iedereen die iemand verloren heeft. In het voorwoord vertelt Luc Descamps waarom hij het verhaal aanvulde met een tweede deel.

Deel deze pagina:

Tips van de week