Tip van de week: Niets om het lijf

Marie is een doodnormale, 15-jarige tiener. Ze is vrij gelukkig met haar leven, doet het goed op school en heeft veel leuke vriendinnen. De laatste tijd heeft ze wel steeds vaker ruzie met haar moeder en voelt ze zich onbegrepen door haar ouders. Maar dan vraagt de knapste jongen van het hele dorp haar mee uit! De 19-jarige Adam wordt haar vriendje en ondanks het leeftijdsverschil voelt de relatie voor Marie hartstikke goed. Ze voelt zich namelijk al best volwassen.

Helaas ziet Adam de relatie toch net wat anders. Marie ziet hem namelijk op een feestje met een ander meisje zoenen en maakt het gelijk uit. Ze begint enorm aan zichzelf te twijfelen en wanneer er enkele rake opmerkingen worden gemaakt over haar figuur, besluit ze te gaan lijnen. Wat begint als een goed voornemen om gezonder te eten, verandert al snel in een ongecontroleerde obsessie. Gelukkig blijft Marie’s beste vriendin Melissa haar steunen.

In Niets om het lijf verwerkte schrijfster Kaat de Kock haar eigen ervaring met een eetstoornis en zet een heel sterk personage neer. Deze young adult-roman is geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.

Meer boekentips? Klik hier voor een overzicht van de Tip van de Week.

Deel deze pagina:

Tips van de week