Tip van de Week: Boreas en de vijftien vrienden

Al bijna twee jaar zijn Boreas en zijn ouders onderweg met hun zeilboot. Ze voeren over de zeven zeeën en beleefden tal van spannende avonturen. Langzamerhand begint Boreas toch wel last te krijgen van heimwee naar huis. Hij herleest zijn logboek en herinnert zich alle leuke mensen die hij ontmoette tijdens zijn reis.

En hij ontmoet er nog meer. Kirsten bijvoorbeeld, die meezeilt van Hawaii naar Tahiti en Boreas leert navigeren zonder kompas. Samen zien ze op verschillende plekken dat de zee veranderd is in een plastic soep en besluiten te zoeken naar een oplossing. Boreas is vastbesloten zijn vrienden in te zetten in de strijd tegen het plastic.

Boreas en de vijftien vrienden is het vierde en laatste deel in de avonturenreeks van Mina Witteman over Boreas’ wereldreis.

Deel deze pagina:

Tips van de week