Tip van de week: Het geheim van de Ravenhorst

Winethereswic – 1432

De boeren die in de pachthoeves rondom het kasteel Ravenhorst wonen krijgen het steeds moeilijker: de pacht wordt alsmaar hoger. Wanneer de ouders van de zeventienjarige Aelwijn hun schuld niet meer kunnen afbetalen, moet hij noodgedwongen op het kasteel gaan werken.

Hij gaat aan de slag als stalknecht en ontmoet de befaamde paardenfokkers Rhemen en Dravenhorst, die ook berucht zijn als roofridders. Eigenlijk heeft hij het nog niet zo slecht op het kasteel. Het eten is goed, hij maakt vrienden en heeft een warme slaapplaats. Maar toch doen sommigen lelijk tegen hem, omdat hij ‘maar’ een boerenzoon is. Als men doorkrijgt dat hij verbazend goed overweg kan met paarden, voornamelijk de drachtige merrie, verwerft hij respect. Zo kan hij zich al snel omhoog werken binnen het kasteel en Aelwijn mag Hertzeloye gaan voorlezen, de blinde dochter van de kasteelheer.
Op een avond ontdekt hij een verborgen geheim: een verwaarloosde monnik zit opgesloten in een kerker diep in het kasteel. En wie weet welke geheimen Ravenhorst nog meer verbergt…

Het geheim van de Ravenhorst is een spannend ridderverhaal gebaseerd op de legende van de schat van kasteel Ravenhorst te Winterswijk, de woonplaats van schrijfster Christine Linneweever.

Deel deze pagina:

Tips van de week