Tip van de week: De rode bal

Dit verhaal gaat verder waar het vorige boek De witte stip eindigde, toen Onesmus Malandi werd aangenomen bij de voetbalschool Ndoto Ni. Maar hij droomt nog altijd van de witte stip die in Engeland ligt en iemand verzekert van een plek in de Premier League. Bij de voetbalschool in het Keniaanse dorp komen van tijd tot tijd talentenscouts langs. Onesmus gelooft dat hij goed genoeg is voor een plaatsje bij Tottenham Hotspur, maar daar zal hij veel voor moeten trainen en hard voor moeten werken.

Onesmus doet zijn best om nog beter te worden, maar hij moet ook helpen op de boerderij van zijn ouders. Daarnaast krijgt hij dagelijks te maken met corruptie en intimidatie. De directeur van de voetbalschool ziet namelijk liever zijn eigen zoon naar Engeland vertrekken. Zal Onesmus erin slagen zijn droom waar te maken?

Deel deze pagina:

Tips van de week