Tip van de week: Van liefde en verlangen

Van liefde en verlangen bevat tien verhalen waar je vast al bekend mee bent. Hoewel de schrijver trouw blijft aan het plot van de sprookjesklassiekers die ze als basis gebruikt, moet je niet denken dat je weet wat er zal gebeuren. Zo worden Repelsteeltje, Het Zwanenmeer en zelfs twee Griekse verhalen op een verrassende manier bewerkt. De puberende Roodkapje heeft het bijvoorbeeld volledig gehad met dat rode kapje en wil gewoon bij haar voornaam Lisa genoemd worden. De magische personages worden met veel aandacht neergezet, waardoor ze mensen van vlees en bloed worden, gedreven door liefde en verlangen.

De sprankelende woorden en heldere stijl van Dros zorgen ervoor dat dit een moderne vertelling is. Dankzij de levendige humor beleef je de verhalen op een heerlijke manier. De prachtige kleurenillustraties die bij de verhalen staan, zijn gemaakt door haar echtgenoot Harrie Geelen en volgens Dros vult ‘Harrie (…) het verhaal aan.’

Imme Dros won een recordaantal Zilveren Griffels, wat bewijst dat ze steengoed is!

Deel deze pagina:

Tips van de week