Tip van de week: Jij begint

Wil je een keer poëzie lezen, maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen? Dan is Jij begint een prachtige dichtbundel om te gaan lezen. De bundel is geschreven door Kees Spiering en zit vol met nieuw werk en enkele oude bekenden uit de 15 jaar dat hij al gedichten schrijft.

Kees Spiering is een van de beste dichters als het aankomt op jeugdpoëzie. Doordat de gedichten zijn geschreven in ‘gewone’ taal, zijn ze voor iedereen goed te lezen.
Kees schrijft over alledaagse dingen zoals een eerste liefde, pesten, gescheiden ouders maar ook over huisdieren en straatmuzikanten; de meest uiteenlopende thema’s komen aan bod op een originele manier die je meteen aanspreekt. De gedichten kunnen een diepe indruk maken, een glimlach op je gezicht toveren en je enorm verrassen.

Naast de mooie woorden van Kees ontdek je ook prachtige illustraties van Allette Straathof. De illustraties zijn allemaal in het zwart, wit en blauw en zijn eenvoudig en toch erg veelzeggend.
Het geheel is een prachtige dichtbundel die ideaal is voor als je een keer een poëziebundel wilt uitproberen.

Deel deze pagina:

Tips van de week