Tip van de week: Duivelskruid

Yara groeit op zonder te weten dat haar oma nog leeft. Haar moeder houdt haar oma Tanne voor Yara verborgen. Als Yara leert over Tannes bestaan zoekt ze contact en ontwikkelt ze een hechte band met haar zogenoemde ‘omatan’.

Tanne is een bijzondere, oude dame die alleen in een hutje op de hei woont. Die levensstijl wordt over het algemeen afgekeurd, maar spreekt Yara juist heel erg aan, omdat ze later schaapsherder wil worden. Haar oma heeft ook een enorme kennis over de geheime krachten van allerlei kruiden en planten. Vroeger gebruikte ze die bijzondere krachten om het lot te bepalen, met als gevolg dat ze haar meest dierbaren kwetste. Ze voert daarom nu een strijd met de duivel en met zichzelf.

Yara gaat op zoek naar de waarheid in de eigenaardige levensgeschiedenis van Tanne. De waanbeelden die haar oma heeft zijn moeilijk te begrijpen, want wat is er nu echt van waar?

Duivelskruid begint met een beklemmende proloog en toont op een machtige manier de band tussen grootmoeder en kleindochter. Marita de Sterck verenigt oude volksverhalen met het heden en haar verhalen bevatten veel inhoudelijke en historische rijkdom.

Deel deze pagina:

Tips van de week