Tip van de week: En garde!

En garde! van Peter Nys is het spannende vervolg op Een laatste kans op Kosmos en bestaat opnieuw uit drie kleinere verhalen die allemaal in een andere tijd afspelen. In dit boek probeert de wetenschapper Tycho Brahe, die in het verleden leeft, steeds meer te ontdekken over het heelal, maar dat loopt niet bepaald van een leien dakje. In het heden komt hoofdpersonage Ite meer te weten over de mysterieuze verdwijning van haar moeder en in de toekomst leert geheim agent A Zeven meer over zichzelf.
In alle tijden wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk Tycho uit het verleden is geweest voor de ontwikkeling van de ruimtevaart. Als ze hem kunnen bereiken,

Het verhaal leidt tot een zinderende climax waar de drie verhaallijnen met elkaar verbonden blijken. En garde! is een bijzondere mix van fictie en non-fictie, en geeft een kijkje in de wetenschap. Wist-je-datje: Tycho Brahe is een zestiende-eeuwse sterrenkundige die écht heeft bestaan. Bovendien is het boek prachtig geïllustreerd.

Tip: om het verhaal écht helemaal goed te begrijpen kun je het beste eerst deel één uit deze serie van Peter Nys lezen: Een laatste kans op Kosmos.

Deel deze pagina:

Tips van de week