Tip van de Week: 2040

Het is de dag vóór 4 mei 2040, honderd jaar na de Tweede Wereldoorlog. Op de Dam in Amsterdam is er een grootse herdenking opgezet en Lotte mag daar een toespraak houden. Ze weet weinig van de Tweede Wereldoorlog af en worstelt daarom erg met het schrijven van haar toespraak. Gelukkig komt haar oma met de technologie waardoor Lotte de Tweede Wereldoorlog met eigen ogen kan zien. Oma wijst haar namelijk op de oude VR-bril die ze Lotte bij haar laatste bezoek meegaf. Als ze de bril op doet, krijgt ze tien keuzemogelijkheden te zien. De tien mogelijkheden zijn verschillende gebeurtenissen die haar familie heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog. Door de VR-bril leert Lotte veel over de Tweede Wereldoorlog, haar familie en zichzelf.

2040 brengt op een subtiele manier je eigen leven in verbinding met het verleden. Het verhaal van Lotte is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis uit het familiearchief van de familie Westerveld. Er is ook een website van het boek, waar je het eerste hoofdstuk kunt lezen.

Deel deze pagina:

Tips van de week