Tip van de Week: Dex: Over vrienden en andere bagage

Brugklasser Dex zit vol met energie en wil het liefst de hele dag bewegen. Helaas moet hij gewoon naar school en dat betekent dat hij de hele dag op zijn stoel moet zitten. Bovendien wacht er thuis dan nog huiswerk, waar Dex niet op zit te wachten. Omdat Dex’ cijfers niet al te best zijn, maakt hij samen met zijn mentor meneer Hendriks een afspraak om zich vanaf nu 100% in te zetten. Meneer Hendriks belooft hem dat hij dan net als zijn klasgenoten over zal gaan naar de tweede klas.

Dex doet zijn best om zich aan de afspraak te houden, want hij wil tenslotte naar de tweede klas samen met zijn vrienden. Dit lukt hem goed, totdat ze op schoolreis naar Engeland gaan. Hij spreekt met zijn vrienden af om een tas vol met chips, snoep en energydrank mee te smokkelen, zodat ze geen vieze dingen hoeven te eten die ze niet kennen. Dex twijfelt of hij dit wel moet doen, want hij wil tenslotte meneer Hendriks ook niet teleurstellen…

Deel deze pagina:

Tips van de week