Tip van de Week: Er mag zoveel niet

September 1945. De Tweede Wereldoorlog is net voorbij, maar de onrust in het dorp van Jan nog lang niet. Hij en zijn vrienden, Loes en Ziska, zijn nog steeds overdonderd door de strijd die zich in hun dorp heeft afgespeeld. De nasleep van de oorlog zorgt overal voor onrust en ophef. Ondertussen vrezen Loes en Ziska voor hun leven, omdat ze dochters van NSB’ers zijn. Ondanks dat zij niks hebben misdaan, zullen ze vermoord worden als iemand erachter komt. En dan is er nog de moord op de dorpsagent, die een verrader bleek te zijn. Maar wie heeft hem vermoord? Ondanks alle problematiek in het dorp blijft Ziska altijd opgewekt. Voor Jan maakt zij het leven de moeite waard.

Er mag zo veel niet is het vervolg op Het pistool. Schrijver Ria Lazoe is 73 jaar en werd geboren in het jaar dat de Tweede Wereldoorlog eindigde.

Deel deze pagina:

Tips van de week