Tip van de Week: Circe

Fiona Caligue is door al haar vriendinnen in de steek gelaten en voelt zich alleen. Het leven lijkt een rollercoaster die alleen maar omlaag gaat. Als ze uit het niets wordt aangevallen, wordt ze gered door Circe. De meiden raken aan de praat en worden al gauw vriendinnen. Fiona wil alles over Circe weten, maar Circe blijft een mysterieus meisje. Fiona vraagt zich af wat ze nou eigenlijk zijn: beste vriendinnen of meer dan dat?

Circe komt en verdwijnt zonder aankondiging en de ouders van Fiona vinden dat Circe geen goede invloed op haar heeft. Fiona beseft dat sinds de komst van Circe haar leven niet beter is geworden, maar juist verder bergafwaarts is gegaan. Ze raakt geobsedeerd met het idee dat ze moet bewijzen dat Circe écht bestaat, want niemand heeft haar gezien behalve Fiona.

Circe is een beklemmend boek, dat is geschreven door de 16-jarige Nell De Smedt. Ze brainstormde samen met haar vader over ideeën voor het verhaal. Pas twee jaar later besloot ze om haar boek naar een uitgeverij te sturen.

Deel deze pagina:

Tips van de week