Tip van de Week: De schaduwen van Radovar

Jona woont samen met haar familie in Sterrenlicht, één van de vele enorme flats in Radovar. De bewoners van het Sterrenlicht mogen niet zonder toestemming van president Starkin het gebouw verlaten. De verdieping waar je woont, bepaalt wie je bent en welke privileges je krijgt. Wie hard werkt en zich aan de regels houdt, verdient punten en klimt snel op. Maar wie niet in het systeem past of zich er niet aan houdt, krijgt minpunten, daalt naar beneden en kan zelfs in een onderwijk eindigen.

Jona voelt zich gevangen in de stad, maar door te protesteren kan ze zichzelf en haar familie in gevaar brengen. Elk protest levert namelijk voor de hele familie minpunten op. Haar enige vriend is Zalman, de vreemde klusjesman van het gebouw. Wanneer Jona ongezien naar buiten gaat en daar de geheimzinnige Kilian ontmoet, gaan haar ogen pas echt open voor de werkelijkheid achter de schijn van Radovar…

Deel deze pagina:

Tips van de week