Tip van de Week: De glazen vogel

Na een drama dat Joni’s leven volledig overhoop haalt, maakt ze samen met haar grootmoeder een reis door de Sahara in Algerije. Samen met lokale gidsen trekken ze naar plaatsen waar haar oma vroeger naartoe is geweest en waar zij herinneringen wil ophalen. Ze worden door hun gidsen ondergedompeld in de cultuur van de nomaden die er leven: de Toearegs. De herinneringen aan haar verleden blijven pijnlijk. Ze denkt na over haar overleden stiefbroer Simon waar ze gevoelens voor had en vraagt zich af of hij op dezelfde manier van haar hield. Ook denkt ze na over de moeilijke relatie met haar moeder. Tijdens haar reis leert ze het verleden een plekje te geven.

De Glazen Vogel is een verhaal over rouwverwerking en liefde, waarin Joni je meeneemt op haar reis door de Sahara.

Deel deze pagina:

Tips van de week