Tip van de week: Aluna

‘Voor de Zintu-indianen begint het leven vanuit de gedachte. Bomen, rotsen, water … alles bezit levensenergie. ‘Aluna’, noemen ze dat.’

Monica is na de dood van haar moeder opgevoed door de Zintu-indianen, maar toch hebben ze haar nooit als één van hen gezien. De geboorte van Aluna, de dochter van Monica die half-Spaans is, zorgt voor een breuk in de gemeenschap, omdat niet iedereen contact met de buitenwereld wil. De indianen splitsen zich vervolgens op in twee groepen, de Zintu’s en de Creons. Hoewel de Zintu’s Monica en Aluna afstoten, blijven ze nog zes jaar in het dorp, omdat Monica zich verbonden blijft voelen met de Zintu’s. Na zes jaar beseft ze dat ze nooit zal worden geaccepteerd en verlaat ze alsnog samen met haar dochter het dorp.

Ze gaat werken voor de Zintu Hermitage Trust die opkomt voor de rechten van de indianen. Monica weet vervolgens een amulet te bemachtigen dat al dertig jaar spoorloos is en eigendom is van de Zintu-indianen. Ze wil dat Aluna het amulet teruggeeft, zoals de grootmoeder van Aluna heeft voorspeld: ‘Aluna zal terugkomen als een van de onzen. Ze zal ons een nieuwe toekomst geven. De zestienjarige Aluna moet zich hiervoor op vijandelijk gebied begeven, aangezien de Zintu’s en Creons namelijk niks met haar te maken hebben…

Aluna is een spannend verhaal geïnspireerd op het leven van de Kogui of Kággaba in het hooggebergte van Noord-Colombia.

Deel deze pagina:

Tips van de week