Tip van de week: Wish you were here

Stel: je bent achttien en je hart is gebroken. Het verhaal focust op Hazel die België ontvlucht, in de hoop om beter om te kunnen gaan met haar gebroken hart en ‘B’ langzaam te vergeten. Hoe je dat doet? Werken, vindt Hazels moeder.

En zo belandt Hazel als au pair in een Engelse badstad. Maar kan ze wel voor een baby en een eigenwijs jongetje van acht zorgen? In een gezin waarvan de moeder om onduidelijke redenen een time-out heeft genomen. Het onderwerp is taboe, alleen de acht jarige Isaac refereert er regelmatig aan. ‘Mum zit op haar eiland’. De zorg voor het jongetje en de jaar oude baby neemt haar inderdaad zo in beslag dat het liefdesverdriet wat op de achtergrond raakt. ‘Ik wijd mijn verdere leven aan vergeten’. Al ligt het gecompliceerder dan de opmerking van haar moeder doet vermoeden. En waar is de moeder van de kinderen eigenlijk? Hazel heeft wel wat beters te doen dan een gezin redden. Treuren om haar Grote Liefde, vooral. Maar als de berichten op haar telefoon uitblijven en de kinderen hun moeder echt nodig blijken te hebben, gaat ze naar haar op zoek.

Een avontuurlijk verhaal vol troostrijke humor. Met in de bijrollen: God, een geleende auto en de Italiaanse Elvis Presley.

 

 

Deel deze pagina:

Tips van de week