Tip van de week: Checklist

Bart wil een vriendin. Om diverse redenen. Er komen drie meisjes in aanmerking: Eva, Sharon en Isa. Hoe te kiezen? Vrijgezellige buurman Joska weet raad: hij is amateurwetenschapper en verwacht dat onderzoek uitkomst zal bieden. Samen maken ze er een heel project van waarbij mogelijke kandidaten ‘wetenschappelijk’ worden beoordeeld. Bart onderzoekt tijdens afspraakjes of de meisjes op zijn lijstje zijn dromen kunnen waarmaken. En dan krijgen zijn ouders ook nog huwelijksproblemen én moet hij voor wiskundebijles naar de altijd nukkige Lieke. Voor Bart het begin van een turbulente periode. Het overzichtelijke leven van Bart is voor een tijdje compleet zoek.

Bart zit op een vmbo/havo-school, heeft vier broers en is de op een na jongste thuis. Joska is vrijgezel en een voormalige geschiedenisleraar die na een burn out is afgekeurd.

Checklist is een grappig boek over de puber Bart, die op een heel nuchtere en grappige manier vertelt over zijn zoektocht naar een vriendin, de speurtocht van Joska naar een verloren gewaande schat en over zijn avonturen thuis, wanneer zijn ouders uit elkaar dreigen te gaan. Het is vlot geschreven en heeft zo zijn sexy momenten, een vlot verhaal om van te smullen!

 

Deel deze pagina:

Tips van de week