Tip van de week: Heerestraat en Rozenlaan

Heerestraat & Rozenlaan door Carlie van Tongeren is een hyperrealistisch verhaal over een situatie waar veel jongeren in Nederland mee te maken krijgen: gescheiden ouders. En hoewel er diverse zware thema’s aan bod komen die met een scheiding gepaard (kunnen) gaan, blijft het door Carlies frisse en humoristische toon toch luchtig.

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.

Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

Yara van adorablebooks.nl zegt dat de schrijfster ‘’Vanaf de eerste bladzijde je meeneemt in dit verhaal, ze zuigt je er zo in. Haar fijne schrijfstijl heeft ervoor gezorgd dat ik het boek in no-time uit had gelezen. Je leest aan alles dat Carlie al een ervaren schrijfster is en dat vond ik heel prettig. Heb je zin in een boek dat een zwaar onderwerp aansnijdt maar op een hele luchtige manier wordt verteld? Dan ben je bij Heerestraat en Rozenlaan aan het juiste adres. Het omslag zorgt er alleen al voor dat ik denk: dit boek wil je lezen.’’

Deel deze pagina:

Tips van de week