Tip van de week: Voorlopers 2 De kracht van velen

Voorlopers 2 van Mirjam Hildebrand is het tweede deel van de Voorlopers serie. Het eerste boek uit de serie won de afgelopen editie de Jonge Jury Debuutprijs en deel 2 staat op de groslijst voor de Jonge Jury 2019. En maakt dus kans om dit jaar (weer) in de prijzen te vallen!

Deel 2 volgt opnieuw hoofdpersoon Emma en de voorlopers. Ook anderen komen terug in deel 2, zoals Simon (de vader van Emma en Philana) Philana, Kasper, Alex en Jona. Maar er zijn ook nieuwe personages aan het verhaal toegevoegd zoals Celine (de nieuwe bewoonster in Emma’s huis) en Fulya. Om het nieuwe schooljaar op Precursor te kunnen volgen, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie, een ceremonie waar iedere bewoner van het dorp aan mee moet doen. Dit loopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en wanneer zij weer wakker worden, zijn zij hun Voorlopers-vaardigheden kwijt.

Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt? Zal het ze lukken om deze rampspoed te verslaan? Of verdwijnen de Voorlopers langzamerhand…

De kracht van velen is het spannende tweede deel van een vernieuwende, meeslepende YA-serie.

 

Deel deze pagina:

Tips van de week