Tip van de Week: Hazels Pentakel

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen. Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom.

Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Marte Jongbloed staat erom bekend goed onderzoek te doen voor ze over een onderwerp schrijft. Zo heeft ze zich voor dit boek verdiept in de wereld van heksen en hun rituelen. Dit boek is dus niet alleen heel vlot en spannend geschreven maar bevat ook veel kennis!

In 2017 won Marte een Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre, in de leeftijdscategorie 8 jaar en ouder. Het boek Hazels pentakel is afgelopen maart verschenen en staat op de groslijst van de Jonge Jury voor aankomend schooljaar!

Deel deze pagina:

Tips van de week