Tip van de week: Made by Indira

Terra houdt van shoppen. Al haar geld gaat op aan nieuwe kleding, en als ze die goedkoop kan scoren, is dat natuurlijk top!

De Indiase Indira is geronseld om in een spinnerij te gaan werken. Zo hoopt ze de schulden van haar familie af te kunnen lossen. Maar de mooie beloften van de fabriek blijken allemaal leugens te zijn.

Bij een reis naar India ontdekt Terra dat er een heel verhaal zit achter de kleren die ze koopt. Een verhaal dat niet zo mooi is…

Weet jij waar jouw kleding vandaan komt? En wie dit maakte? In dit bijzondere boek confronteren Caja Cazemier en Martine Letterie hun lezers met de wereld achter de kledingindustrie. Het verhaal gaat over de Nederlandse Terra en de Indische Indira. Terra is dol op mode en scoort haar kledingstukken het liefst zo goedkoop mogelijk. Indira maakt kleding in een fabriek in India en moet hard werken om de bruidsschat van haar zus bij elkaar te sparen.

Als Terra’s tante naar India moet voor haar werk en haar nichtje meeneemt, komt Terra in aanraking met de andere kant van de kledingindustrie. De ontmoeting met Indira verandert haar leven. Terug in Nederland start ze een actie om anderen bewust te maken van ‘Schone Kleren’.

Naar aanleiding van dit boek is er in ‘real life’ ook een actie gestart tegen kinderarbeid in de kledingindustrie. Help jij mee om anderen te laten nadenken over de herkomst van hun kleding? Lees dit boek en deel met #ikstaachterditboek op social media waarom jij het belangrijk vindt om te weten waar en door wie jouw kleding wordt gemaakt, en waarom jíj achter dit boek staat!

Het boek ‘Made by Indira’ is in december 2017 uitgekomen en zal meedingen met de volgende editie van de Jonge Jury van 2019.

Deel deze pagina:

Tips van de week