Tip van de week: Escape Room van Maren Stoffels

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Escape Room van Maren Stoffels gaat over de vier jongeren Mint, Alissa, Sky en Milas die naar een – je raadt het al – escape room gaan. Voor de vrienden klinkt dit als een superleuk uitje. Wat is er namelijk spannender dan jezelf laten opsluiten in een kamer en de uitweg door middel van raadsels te vinden? Maar wat ze niet weten is dat degene die hen heeft opgesloten heel andere bedoelingen heeft en niet van plan is om hen te laten ontsnappen. De spanning loopt op… want wie heeft de opsluiter als doelwit en komt diegene er wel levend uit?

Dit boek is onze Wildcard winnaar en sloot dus als elfde de lijst met Leestips. Het boek is, zoals we van Maren inmiddels gewend zijn, vlot geschreven en heerlijk spannend. Omdat er telkens van perspectief gewisseld wordt en het verhaal elke keer vanuit een ander personage wordt verteld, leer je de personages goed kennen. Je komt te weten wat ze over elkaar denken, welke verschrikkelijke gebeurtenissen sommige personages in het verleden hebben meegemaakt en wat sommige personages geheim proberen te houden. Dat zorgt voor spanning, want elk personage heeft wel iets waardoor je denkt dat hij of zij het slachtoffer zou kunnen zijn…

Zin gekregen om een escape room te bezoeken? Stem op jouw favoriete boek en maak kans op vrijkaartjes!

Deel deze pagina:

Tips van de week