Tip van de week: Dertiendagh van Maria Postema & Maarten Bruns

“Er zit maar één ding op,’ zei hij. “We moeten terug.’

Erik en zijn buurmeisje Zoë verkennen in de Scheveningse duinen een oude bunker van de Atlantikwall. Daar vinden ze een kistje met een verbijsterende inhoud. Hun mysterieuze vondst is het begin van een zenuwslopende zoektocht naar een geheim bunkerstelsel. In de uitgestrekte gangen diep onder de grond vervagen de grenzen tussen heden en verleden en tussen realiteit en nachtmerrie. De titel Dertiendagh verwijst naar een mythische dag die de wereld voorgoed zal veranderen…

Dit razend spannende boek vertelt in dagboekvorm over duistere experimenten en gaat over een race tegen de klok waarin Erik en zijn vrienden alles op het spel zetten om het donkere tij te keren en hun leven te redden. Het gaafste aan dit boek is wel dat de besproken plekken daadwerkelijk bestaan! Zo behoren de bunkers in Scheveningen tot de Atlantikwall, die een reeks vormen van maar liefst vijfduizend (!) kilometer lang. De Atlantikwall reikt van de kust van Frankrijk hélemaal tot aan het topje van Noorwegen en is als verdedigingslinie door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd…

Daarnaast zou het kunnen dat de naam van één van de auteurs, Maria Postema, je bekend voorkomt. Zij vertaalde namelijk onder andere The Hunger Games en Twilight. Ervaring met spannende verhalen had ze dus genoeg, maar dit keer liet ze, samen met Maarten Bruns, haar eigen fantasie de vrije loop, met deze meeslepende YA-roman als resultaat!

Benieuwd geworden? Haal dit boek dan snel in huis!

Deel deze pagina:

Tips van de week