Tip van de week: Bloedzusters van Annejoke Smids

Nadat de ouders van Djeme onverwachts stierven werd haar zus, Satamon, opeens Farao en sindsdien is alles anders… Djeme voelt zich vaak alleen en moet wennen aan de nieuwe machtsverhoudingen aan het hof. Zo verbiedt haar zus Djeme zonder toestemming het paleis te verlaten. Ook heeft ze jaloerse gevoelens omdat de Romeinse legerleider Flavius meer oog heeft voor haar zus dan voor haar. Op een dag zoekt een vreemdeling heimelijk contact met Djeme: hij zegt sterke aanwijzingen te hebben dat haar ouders niet zijn omgekomen door een ongeval, maar zijn vermoord! De opdracht voor de moord zou komen van mensen van het hof. Djeme gaat op zoek naar de waarheid, samen met haar trouwe bediende en vriend Kai.

Op de mysterieuze kaft van Bloedzusters staan een zwaar opgemaakte vrouw en een angstaanjagende cobra, die je al snel doen denken aan de Egyptische koningin Cleopatra. Het verhaal van deze historische roman speelt zich dan ook af in het oude Egypte. Het klinkt misschien alsof het moeilijk is om je daarin in te leven, maar het beschrijven van prachtige, historisch perfect kloppende scènes kan je aan Annejoke Smids wel overlaten. Bij het schrijven van het boek is duidelijk veel tijd gestoken in het onderzoeken van hoe een Egyptische samenleving eruit zag, de gewoonten en de cultuur, waardoor dit boek naast superspannend ook heel leerzaam is!

Ben jij klaar voor een tijdreis, rechtstreeks naar Alexandrië, in het jaar 33 voor Christus? Laat je meeslepen door deze spannende historische roman!

Deel deze pagina:

Tips van de week