Tip van de week: Afgesloten van Natasza Tardio

Wanneer Dana met haar klas op werkweek gaat naar Texel lijkt niets een week vol plezier en avontuur in de weg te staan. Tot het zeer onwaarschijnlijke gebeurt… als ze met de bus door een tunnel rijden vindt er een enorme explosie plaats. Dana en medescholier Mirko overleven het ongeluk, maar zitten opgesloten en afgesloten van de rest. Lukt het de twee om hun verschillen opzij te zetten en samen een uitweg te vinden voordat de tunnel compleet instort?

Afgesloten is het verhaal van twee jongeren die tijdens een extreme situatie elkaars leven voor altijd veranderen. Het is een dun boek, maar daardoor niet minder aangrijpend en indrukwekkend. De eerste zin zuigt je direct mee het verhaal in en je voelt de benauwde en gevaarlijke positie waarin de hoofdpersonen verkeren. Soms missen korte verhalen diepgang, maar in dit geval zeker niet: het is een goed en doordacht opgeschreven verhaal. Daarnaast is dit boek zo spannend door de ongelofelijke onverwachte wending die dit verhaal krijgt. Natasza Tardio toont met dit boek opnieuw aan een zeer goede Young Adult schrijfster te zijn en prikkelt de lezers om meer van haar te gaan lezen!

Plan dus snel een avondje vrij en zorg dat je klaar bent om dit boek in één ruk op het puntje van je stoel uit te lezen. En wees gewaarschuwd: het einde slaat in als een bom…

Deel deze pagina:

Tips van de week