Tip van de week: Er is geen vorm waarin ik pas

Geen vorm waarin ze past… Dat is hoe Tessel zich voelt, die in de knoop zit met haar gevoelens. Zo is Tessel kapot van de verbroken relatie, die ze vorig jaar had met haar leraar Nederlands ‘P’ waar ze smoorverliefd op was. Deze man deed namelijk alles met Tessel waar zijn eigen zwangere vrouw geen energie voor had. Maar sinds Tessel in de steek werd gelaten, weet ze zich geen raad meer… Tot ze Evelien ontmoet, de moeder van aan leukemie overleden Sanne, waar ze een speciale band mee opbouwt.

Erna Sassen laat de struggle waar Tessel in zit op fenomenale wijze terugkomen in haar boek. Verwacht dan ook geen keurig chronologisch opgebouwd verhaal! Juist de flarden van herinneringen en gesprekken, verhalende gedichten en songteksten zorgen ervoor dat dit boek een bijzonder kijkje geeft in het op hol geslapen koppie van Tessel.

Onze Zara van het Jonge Jury Boekgenootschap noemt het ‘een interessant boek om te lezen’ en een boek dat haar ‘boekenhorizon heeft verbreed’! Als lezer moet je goed blijven opletten, omdat verleden en heden nogal eens door elkaar lopen. Verder zijn de personages volgens Zara door de auteur op een ‘bijna betoverende manier’ uitgewerkt.

Kortom: een bijzonder mooi boek dat het lezen zeker waard is! De eerste pagina’s zijn online te lezen. Ben je daarna nog steeds benieuwd hoe het afloopt met Tessel? Haal dit boek dan snel in huis.

Deel deze pagina:

Tips van de week